ماهی های جنوب دارای تنوع بالایی هستند و هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. یکی از پرطرفدارترین ماهیان جنوب، ماهی شیر است که گوشت سفید آن، اول از همه جلب توجه می کند. هنگامی که این ماهی را می خورید، با طعم لذیذ و بی نظیر آن روبرو خواهید شد، به طوری که دوست دارید هر هفته این ماهی خوشمزه را در وعده های غذایی خود جای داده و از آن میل کنید. اگر مایلید با ارزش غذایی بالای این ماهی، طرز تهیه ماهی شیر، سایر جزئیات مربوط به آن آشنا شوید؛ ادامه مطلب را دنبال نمایید.
آنچه در این مقاله میخوانیم
Toggleجدول ارزش غذایی ماهی شیر (هر صد گرم)
پیش از بررسی موضوع طرز تهیه ماهی شیر، قصد داریم تا ارزش غذایی این ماهی را مورد ارزیابی قرار دهیم. در ادامه جدول مربوط به ارزش غذایی این ماهی و درصدهای مربوط به هر ترکیب آمده است. این درصدها می گویند که میزان نیاز روزانه بدنتان به ریز مغذی یا درشت مغذی ها چقدر است:
کربوهیدرات ها شامل: | لیپیدها شامل: | پروتئین ها شامل: | مواد معدنی شامل: | ||||
کربوهیدرات ها | 0 درصد | کلسترول | 67.00 میلی گرم | پروتئین | 26.00 گرم | کلسیم | 65.00 میلی گرم |
قند | 0 درصد | چربی ها | 8.60 میلی گرم | – | نمک | 92.00 میلی گرم | |
فیبر | 0 درصد | – | – | – | |||
طرز تهیه ماهی شیر سوخاری
اگر عبارت طرز تهیه ماهی شیر را جستجو کنید، روش های متنوعی را خواهید دید که در نهایت همگی آنها یک ماهی خوش طعم و خوش رنگ را پیش رویتان قرار داده و سفر غذایی ارزشمند و رنگین را مهیا خواهند کرد. آیا میدانید ماهی شیر را می توان به روش سوخاری نیز آماده کرد؟ قطعا خوردن این ماهی بسیار لذت بخش خواهد بود. در ادامه با ما باشید تا با طرز تهیه ماهی شیر سوخاری آشنا شوید:
مواد مورد نیاز جهت تهیه ماهی شیر سوخاری:
ماهی شیر | یک عدد |
پیاز متوسط | یک عدد |
آرد سفید | نصف لیوان |
آرد سوخاری | 1.4 لیوان |
فلفل، زردچوبه و نمک | به مقدار کافی |
پودر سیر و پودر دارچین به مقدار کافی | به مقدار کافی |
آبلیمو | دو قاشق غذاخوری |
در ادامه بخوانید: طرز تهیه قلیه ماهی
مراحل آماده سازی
برای آماده کردن ماهی شیر خوشمزه سوخاری باید این گام ها را بردارید:
اولین گام:
ابتدا ماهی را به چند قسمت برابر تقسیم کرده و سپس شروع به تمیز کردن و شستن آن نمایید. برای خروج آب از ماهی، آن را درون آبکش قرار دهید.
دومین گام:
برای اینکه ماهی، آرد و پودر را به خوبی جذب خود کند، نیازمند کندن پوست خواهد بود. پس شروع به کندن پوست ماهی کنید.
سومین گام:
پس از رنده کردن پیازها، آنها را داخل آبکش قرار دهید تا آب پیاز خارج شود. سپس ماهی را با آب پیاز ترکیب کنید.
چهارمین گام:
برای طعم دار کردن ماهی، ادویه هایی که از قبل آماده کرده اید را با آن ترکیب کنید. ادویه هایی مثل نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پودر دارچین.
پنجمین گام:
حالا بعد از طعم دار کردن ماهی، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت حداقل سه ساعت درون یخچال قرار دهید.
ششمین گام:
یک ربع قبل از اینکه ماهی را سوخاری کنید، آن را از یخچال خارج کرده و با آبلیمو ترکیب کنید.
هفتمین گام:
ماهی را از مواد جدا نموده و با قرار دادن آن داخل آبکش اجازه دهید تا آب از ماهی خارج شود.
هشتمین گام:
اکنون شروع به ریختن آردهای سوخاری و نمک و زردچوبه داخل یک ظرف کرده و آنها را ترکیب نمایید.
نهمین گام:
هر دو سمت ماهی را با آرد مخلوط کنید.
آخرین گام:
در آخرین مرحله، نوبت به به سرخ کردن ماهی می رسد. پس از پایان کار خواهید دید که یک ماهی سوخاری خوش طعم و عالی بر سر میز غذا حاضر شده است.
طرز تهیه ماهی شیر با استفاده از فر
روش های گوناگونی راجع به طرز تهیه ماهی شیر وجود دارند که متناسب با سلیقه و نیاز خود می توانید یکی از این روش ها را انتخاب کنید. اگر زیاد اهل درست کردن غذا با فر هستید، بد نیست این بار طعم ماهی شیر آماده شده در فر را بچشید. برای اینکه یک ماهی خوشمزه توسط فر آماده کنید، نیاز به تهیه این مواد خواهید داشت.
در ادامه بخوانید: خواص ماهی شیر
مواد مورد نیاز جهت تهیه ماهی شیر در فر:
- فیله ماهی شیر: یک عدد
- زعفران: یک قاشق غذاخوری
- خردل: یک قاشق غذاخوری
- جعفری: صد گرم
- پیاز و لیمو متوسط: هر کدام یک عدد
- نمک و فلفل: به مقدار کافی
- سیر: یک حبه
- کره: نیم گرم
در ادامه بخوانید: خرید ماهی کخو
مراحل تهیه ماهی شیر در فر:
طرز تهیه ماهی شیر داخل فر بسیار ساده است. کافیست این مراحل را طی کنید، در آخر یک ماهی لذیذ خواهید داشت که مزه آن تا مدت ها زیر زبانتان میماند:
مرحله اول:
در این مرحله، نیازمند تهیه سس ماهی خواهید بود. برای تهیه این سس ابتدا باید کمی کره را در ظرف ریخته و خردل و زعفران را به آن بیفزایید. حالا جعفری ها را خرد و سیر را رنده کرده و آنها را به ترکیبات مورد نظر اضافه کنید. سپس لیمو را آب گرفته و آب آن را بیفزایید. ترکیبات فوق را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شده و یک سس مناسب به دست آید.
مرحله دوم:
یک ظرف برداشته و کف آن را با فویل بپوشانید. سپس با پیازهای حلقه ای، آن را دورچین کنید. اکنون نیاز به گذاشتن ماهی بر روی پیاز خواهید داشت.
مرحله سوم:
در مرحله بعدی می بایست سس را به ماهی اضافه کرده که این سس، هم روی ماهی و هم دور آن را بگیرد.
مرحله چهارم:
ماهی را با فویل کاملا بپوشانید و داخل فر بگذارید.
مرحله آخر:
دمای فر را بر روی 180 درجه قرار دهید و بگذارید ماهی حداقل نیم ساعت داخل فر بماند. پس از گذشت این مدت، فر را خاموش کرده، ماهی را از فر خارج کنید و نوش جان نمایید.
در ادامه بخوانید: خرید ماهی سرخو
طرز تهیه ماهی شیر رستورانی
در این بخش می خواهیم شما را با یکی از بهترین روش های تهیه ماهی شیر که رستوران ها آن را انتخاب می کنند، آشنا کنیم. در ادامه، طرز تهیه ماهی شیر رستورانی آورده شده است:
- برای اینکه یک ماهی شیر رستورانی آماده کنید، اول از همه باید آن را به خوبی برش بزنید. برش کالباسی، بهترین شیوه است.
- سپس ماهی را با سس ماهی مخصوص که روش تهیه آن را قبل تر گفتیم، ترکیب کنید تا به خوبی مزه دار شود.
- پس از اینکه به اندازه کافی به ماهی استراحت دادید، آن را در روغنی که از قبل در تابه ریخته اید و حسابی داغ شده است، قرار دهید.
- اجازه دهید تا ماهی به خوبی سرخ شود. برای این کار عجله نکنید و شعله گاز را زیاد نکنید، چون ممکن است ماهی بسوزد و طعم بدی به خود بگیرد.
- در ادامه تعدادی گوجه بردارید و آنها را به صورت حلقه ای برش بزنید و سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن گوجه ها، آنها را به صورت دورچین دور ماهی قرار دهید. حالا ماهی رستورانی شما آماده است.
- برای تزئین بیشتر می توانید از برگ سبزیجات مثل برگ ریحان و جعفری نیز کمک بگیرید.
علت سفت شدن ماهی شیر بعد از پخت
پس از طرز تهیه ماهی شیر به روش های مختلف، میرسیم به موضوع مهم دیگری که میدانیم دغدغه خیلی از خانم های ایرانی است. اما قبل از آن از شما دعوت می کنیم در صورت علاقه به تهیه ماهی های جنوب برای خرید ماهی جش اقدام نمائید. اغلب خانم ها از سفت شدن ماهی شیر بعد از پخت گله دارند و می پرسند علت این اتفاق چیست؟ در بررسی این موضوع می توان گفت علت سفت شدن ماهی شیر بعد از پخت می تواند متفاوت باشد. در قسمت زیر و به نقل از نمناک به بررسی این علل پرداخته ایم:
به ماهی بیش از حد نمک نزنید، این کار اشتباه است:
یکی از دلایلی که با سفت شدن ماهی به ویژه ماهی شیر پس از پخت در ارتباط می باشد، بیش از حد نمک زدن به ماهی است. عده ای از افراد عادت دارند به محض پایان شستشوی ماهی بر روی آن نمک زیاد می پاشند. آنها تصور می کنند با این کار، ماهی مزه بهتری به خود می گیرد، در حالی که اینطور نیست. اگر به ماهی زیاد نمک بزنید و اجازه دهید این نمک به مدت طولانی بر روی آن باقی بماند، با این کار به سفت تر شدن بافت ماهی دامن خواهید زد؛ چون این اقدام باعث از دست رفتن رطوبت ماهی شده و آن را خشک و سفت می گرداند.
به ماهی آبلیمو بزنید، اما نه از چند ساعت قبل:
ترکیب ماهی با آبلیمو، ترکیب خوشمزه ای است، اما اگر دستورالعمل مربوط به آن را رعایت نکنید، نتایج چندان جالبی نخواهید گرفت. سعی کنید کمی قبل از سرخ کردن ماهی، آبلیمو را به آن اضافه کنید؛ نه از چند ساعت قبل، چون این کار، نتیجه ای جز سفت شدن بافت ماهی را در پی نخواهد داشت.
ضمنا توصیه می شود به جای آبلیموهای شرکتی، از آبلیموهای تازه و طبیعی استفاده کنید، چون این اقدام نتایج بهتری خواهد داشت.
روغن را به اندازه داغ کنید:
یکی از نکات مربوط به طرز تهیه ماهی شیر، داغ کردن روغن است، اما این کار را هم باید به صورت اصولی انجام داد، وگرنه با نتایج بدی همراه خواهد بود. اگر روغن را بیش از حد داغ کنید، به طوری که به نقطه دود برسد؛ ممکن است ماهی رطوبت خود را از دست داده و بافت سفتی پیدا کند. پس توصیه می کنیم از این کار پرهیز کنید.
شعله گاز را روی درجه مناسب قرار دهید:
هنگام تهیه ماهی شیر، باید شعله گاز را روی حد مناسب قرار دهید، اگر شعله را بیش از حد کم کنید، باعث خام ماندن ماهی و سرخ نشدن کامل آن خواهید شد و اگر شعله را بیش از حد زیاد کنید، با این کار فقط باعث خشک و سفت شدن ماهی خواهید شد.
یک نظر در “طرز تهیه ماهی شیر رستورانی + ارزش غذایی ماهی شیر”
سلام! یه سوال داشتم دربارهی این دستور پخت شیر ماهی. شما توی بخش تمیز کردن ماهی گفتین که باید پوست و تیغها رو جدا کنیم. این کار رو قبل از مزهدار کردن انجام میدین یا بعدش؟ همچنین، آیا میشه از ادویههای دیگه هم بهجای اونهایی که پیشنهاد دادین استفاده کرد؟ مثلاً زعفرون یا فلفل دودی؟ آخرش هم، این ماهی رو میشه به جز سرخ کردن، با روش دیگهای مثل کبابی کردن آماده کرد؟ اگه تجربهای دارین، ممنون میشم توضیح بدین.