طرز تهیه اشپل ماهی

طرز تهیه اشپل ماهی

طرز تهیه اشپل ماهی

اشپل ماهی که در شهرهای شمالی ایران بسیار محبوب است، نام دیگر تخم ماهی است. همچنین واژه اشپل در‌ مورد تخم دیگر حیوانات دریایی مانند گوش ماهی، خرچنگ دریایی و میگو نیز به کار می‌رود. اشپل ماهی را می‌توان از هر نوع ماهی، مانند ماهی قزل‌آلا، ماهی کاد، پارو ماهی یا ماهی سفید گرفت و به روش‌های مختلف طبخ کرد. ملت‌های مختلف اشپل ماهی را به روش‌های گوناگونی می‌خورند؛ مثلا، ژاپنی‌ها اشپل ماهی قرمز (به‌نام ikura) را با برنج سفید، به‌صورت ساده یا پیچیده در ورقه‌های جلبک دریایی می‌خورند و سوئدی‌ها به اشپل ماهی دودی و نمک‌زده علاقه دارند. انواع طرز تهیه اشپل ماهی موضوعی است که در این مقاله درباره آن صحبت خواهیم کرد؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

انواع اشپل ماهی

پیش‌زمینه یادگیری طرز تهیه اشپل ماهی، شناخت انواع آن است. انواع اشپل ماهی عبارت‌اند‌ از:

  • خاویار: خاویار از ماهیان خاویاری گرفته می‌شود و به‌طور معمول در رسپی‌های لوکس یافت می‌شود. خاویار بافتی غنی و خامه‌ای و طعم ملایمی دارد و معمولاً به‌صورت سرد و نپخته سرو می شود تا بافت ظریف خود را حفظ کند؛
  • اشپل ماهی قزل‌آلا: اشپل ماهی قزل‌آلا یکی‌ از مواد اصلی سوشی است و به‌دلیل طعم لذت‌بخش هنگام گازگرفتن، معروف است. طعم آن در‌ مقایسه با خاویار ملایم‌تر است و در پخت طیف وسیعی از غذاها به کار می‌رود؛
  • اشپل سالمون: اشپل سالمون کوچک‌تر از اشپل قزل‌آلا و دارای طعم آجیلی است. این اشپل اغلب در سالاد و به‌عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

در ادامه و قبل از ادامه مطلب پیشنهاد می کنیم که از مقاله طرز تهیه ماکارونی با میگو دیدن فرمائید.

انواع اشپل ماهی

ارزش غذایی اشپل ماهی

یکی از دلایل محبوبیت اشپل ماهی در‌ بین ملل مختلف، ارزش غذایی بالای آن است؛ بنابراین پیش‌از آنکه درباره‌ طرز تهیه این ماده غذایی صحبت کنیم به خواص و مزایای آن برای سلامتی می‌پردازیم:

  • سلامت مغز را تقویت می‌کند: یک وعده اشپل ماهی، 439 میلی‌گرم اسید چرب امگا 3 EPA و 608 میلی‌گرم DHA را برای بدن تأمین می‌کند. اسیدهای چرب امگا 3، چربی‌های ضروری هستند که باید مصرف شوند؛ زیرا بدن شما آن‌ها را تولید نمی‌کند. این اسیدهای چرب در تخم ماهی یافت می‌شوند و مصرف آن‌ها می‌تواند به مبارزه با پیری مغز و بهبود سلامت و ترمیم آن کمک کند؛
  • سلامت چشم را بهبود می‌دهد: افرادی که امگا 3 کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی باشند. خوردن اشپل ماهی می‌تواند به جبران خطر ابتلا به این بیماری‌ها کمک کند؛
  • به کاهش فشار خون کمک می‌کند: اسیدهای چرب امگا 3 موجود در اشپل ماهی به گشادشدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون کمک می‌کنند؛
  • سلامت قلب را تقویت می‌کند: اسیدهای چرب امگا 3 موجود در تخم‌ ماهی به کاهش سطح کلسترول ناسالم کمک می‌کنند و در‌عین‌حال جنبه‌های دیگر سلامت قلب را تقویت و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کنند.

به‌نقل‌ از وب‌سایت Myfooddata ارزش غذایی ۱ گرم اشپل ماهی به‌شرح زیر است:

کالری1 کیلوکالری
چربی0.06 گرم
پروتئین0.22 گرم
منیزیم0.2 میلی‌گرم
کلسیم0.22 میلی‌گرم
آهن0.1 میلی‌گرم

انواع طرز تهیه اشپل ماهی

برای تهیه اشپل ماهی می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • سرخ‌کردن: مقدار کمی روغن یا کره را در یک تابه نچسب روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. اشپل‌های ماهی را اضافه کنید و به آرامی آن‌ها را برای چند دقیقه هم بزنید؛
  • جوشاندن: یک قابلمه آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. اشپل‌های ماهی را با احتیاط داخل آب قرار دهید و بگذارید برای مدت کوتاهی بپزند تا کمی نرم شوند؛
  • کباب‌کردن: فر را از قبل با دمای 350 فارنهایت (175 درجه سانتی‌گراد) گرم کنید. اشپل ماهی خود را با خامه، پنیر و سبزی‌های تازه در یک ظرف مناسب ترکیب کنید. اشپل‌های ماهی‌های مرینیت‌شده را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده‌اید، قرار دهید. حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا زمانی که حباب بزند. این تکنیک پخت، بافت را تغییر نمی‌دهد و در‌عین‌حال باعث بهبود طعم و مزه می‌شود؛
  • آماده‌سازی خام: بسیاری از علاقه‌مندان به اشپل ماهی، خوردن آن را به‌صورت خام ترجیح می‌دهند. در سوشی و ساشیمی، اشپل ماهی سالمون خام یا قزل‌آلا را می‌توان بدون هیچ‌گونه پخت‌و‌پز میل کرد. می‌توانید آن‌ها را به‌سادگی روی برنج یا در کنار ماهی تکه‌تکه‌شده با مقداری واسابی سرو کنید تا طعم اصیل غذاهای ژاپنی را بچشید.

طرز تهیه اشپل ماهی سرخ‌شده

یکی‌ از محبوب‌ترین روش‌های پخت اشپل ماهی، درست کردن کوکوی اشپل ماهی است. نحوه تهیه اشپل ماهی سرخ‌شده یا کوکوی اشپل ماهی سالمون به‌شرح زیر است:

برای درست‌کردن اشپل ماهی سرخ‌کرده به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

  • ۱۰۰ گرم تخم‌ ماهی سالمون ( تمیزشده)؛
  • ۱ فلفل سبز خردشده؛
  • ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر زیره سبز؛
  • ۱ پیاز خردشده؛
  • ۳ تا ۴ حبه سیر رنده‌شده؛
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری گرم آرد؛
  • نمک ۱/۲ قاشق چای‌خوری؛
  • پودر زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری؛
  • پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری؛
  • روغن برای سرخ‌کردن به‌میزان لازم.

برای تهیه این غذای خوشمزه به‌ترتیب زیر عمل کنید:

  1. همه مواد فوق را به‌جز روغن با هم در ظرفی بریزید و با دست خوب مخلوط کنید؛
  2. روغن را در تابه‌ای گرم کنید، قسمت‌های کوچکی از مخلوط تخم ماهی را بردارید و به‌آرامی یکی‌یکی داخل روغن داغ بریزید؛
  3. کوکوها را به‌مدت یک یا دو دقیقه با شعله متوسط ​​تا کم سرخ کنید. سپس آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن‌ها نیز کمی طلایی شود؛
  4. حالا آن‌ها را بیرون بیاورید و روی کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود و همین کار را با باقی‌مانده مخلوط تکرار کنید؛
  5. کوکوهای گرم را با حلقه‌های پیاز خلال‌شده و فلفل سبز سرو کنید.

طرز تهیه هندی اشپل ماهی

یکی‌ از روش‌های محبوب پخت اشپل ماهی، روشی است که مردم هند از آن استفاده می‌کنند. طرز تهیه اشپل ماهی به‌شیوه‌ مردم هند به‌شرح زیر است:

مواد لازم:

  • اشپل ماهی 250 گرم؛
  • 1 پیاز ریز خردشده؛
  • ¼ قاشق چای‌خوری پودر سیر؛
  • ¼ قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل؛
  • چند برگ کاری؛
  • 1 قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز؛
  • ¼ قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه؛
  • ¼ قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه؛
  • چند قطره آب‌لیمو و نمک به‌مقدار لازم .

طرز تهیه:

  1. اشپل ماهی را در آب بشویید؛
  2. به‌مدت نیم ساعت در پودر زنجبیل، پودر فلفل، پودر کاری، پودر سیر، پودر زردچوبه، آب‌لیمو و نمک بخوابانید؛
  3. روغن آفتابگردان را در یک تابه بریزید و پیاز حلقه‌شده را اضافه کنید و تفت دهید؛
  4. وقتی پیازها طلایی شد، اشپل ماهی را اضافه کنید و تقریباً 6 تا 7 دقیقه بپزید؛
  5. روی آن را با جعفری تزیین کنید.

بهترین مواد برای استفاده در تهیه اشپل ماهی

ممکن است کنجکاو باشید بدانید که اشپل ماهی را با چه مواد اولیه دیگری می‌توان ترکیب و سرو کرد. در‌ پاسخ به این پرسش به بهترین مواد برای استفاده در تهیه اشپل ماهی اشاره می‌کنیم:

  • گیاهان تازه: سبزی‌های تازه خردشده مانند جعفری، شوید و پیازچه، طعم و عطر جذابی به اشپل ماهی می‌دهند. طعم‌های قوی آن‌ها طعم طبیعی اشپل ماهی را افزایش می‌دهد؛ در‌حالی‌که تضاد قابل‌توجهی نیز ایجاد می‌کند؛
  • مرکبات: به‌دلیل طعم شور اشپل ماهی، سرو آن‌ با مرکباتی مانند لیموترش یا گریپ فروت، شوری آن را کاملاً متعادل می‌کند؛
  • دیپ‌های خامه‌ای: در‌ نظر داشته باشید که می‌توانید اشپل ماهی را در‌ کنار دیپ‌های خامه‌ای مانند خامه ترش، کرم فراشه یا آووکادو سرو کنید؛
  • کراکر و نان: افزودن عناصر ترد مانند کراکر، نان تست یا بلینی، کنتراست بافتی رضایت‌بخشی ایجاد می‌کند و در‌عین‌حال اجازه می‌دهد تا طعم اشپل ماهی برجسته‌تر باشد.

نکات مهم طرز تهیه اشپل ماهی

نکات مهم طرز تهیه اشپل ماهی را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

  • از ظروف و ابزار فلزی استفاده نکنید: فلز می‌تواند PH اشپل‌های ماهی و درنتیجه طعم آن‌ها را تغییر دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است از ظروف چوبی یا سرامیکی استفاده کنید؛
  • کیفیت اشپل: خرید اشپل با کیفیت بالا برای اطمینان از طعم و بافت مطلوب بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که اشپل ماهی را از مراکز معتبر خریداری می‌کنید؛
  • نگهداری: اشپل ماهی باید در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری شود تا تازگی و طعم آن حفظ شود. مهم است که برچسب روی آن را بررسی کنید تا بدانید پس‌از بازشدن، چند روز می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد. همچنین مهم است که از نگهداری آن در نزدیکی غذاهای با عطر قوی خودداری کنید تا طعم اشپل ماهی تغییر نکند؛
  • نحوه سرو: نحوه سرو اشپل ماهی و زیبایی ظاهر آن می‌تواند تکمیل کننده‌ زحمات شما برای تهیه و طبخ آن باشد. اشپل ماهی طعمی بسیار قوی دارد؛ بنابراین مهم است که نوشیدنی مناسبی را برای سرو در‌ کنار آن انتخاب کنید.

سخن پایانی

اشپل ماهی یکی از مواد غذایی مغذی و خوشمزه‌ای است که در بسیاری از فرهنگ‌ها و آشپزی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. طرز تهیه اشپل ماهی بسیار متنوع است و به‌خاطر داشتن خواص بی‌نظیر برای سلامت می‌تواند گزینه‌ای جذاب برای افزودن به رژیم غذایی شما باشد. با رعایت نکات مهم در انتخاب، نگهداری و تهیه آن می‌توانید طعمی لذیذ و تجربه‌ای منحصربه‌فرد را به سفره خود بیاورید. اگر تا‌به‌حال این خوراکی ارزشمند را امتحان نکرده‌اید، حالا بهترین زمان است تا دست به کار شوید و از طعم‌های تازه لذت ببرید.

سؤالات متداول

  • آیا می‌توان اشپل ماهی را به‌صورت خام خورد؟

بله، بسیاری از مردم از خوردن اشپل ماهی به‌صورت خام لذت می‌برند. بااین‌حال، مهم است که اطمینان حاصل شود که اشپل‌ها تازه هستند و به‌درستی نگهداری شده‌اند تا خطرات بالقوه خوردن آن‌ها به حداقل برسد. برای اطمینان از سلامت اشپل ماهی، آن را از مراکز معتبر خریداری کنید.

  • اشپل ماهی چگونه طبخ می‌شود؟

اشپل ماهی را می‌توان به روش‌های مختلفی بسته به سلیقه شخصی طبخ کرد. برخی از روش‌های معمول پخت آن عبارت‌اند‌ از: تفت‌دادن، سرخ‌کردن، جوشاندن یا حتی ترشی‌انداختن. زمان پخت، بسته به اندازه و نوع اشپل می‌تواند متفاوت باشد.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 لیست علاقه‌مندی‌ها
0 مورد سبد خرید
حساب من