همانطور که قبلا بهترین ماهی جنوب را به شما معرفی کردیم حال قصد داریم خوشمزه ترین روش پخت ماهی را به شما معرفی کنیم. ماهی یکی از غذاهای مفید و سالم است که همه ما باید به خوردن آن عادت کنیم و آن را در وعده های غذایی جای دهیم. ماهی علاوه بر فسفر و سایر ترکیبات آلی و معدنی مهمی که دارد، طعم بی نظیری داشته و خوردن آن می تواند توام با لذت و سلامتی باشد.
همچنین می توان از آن برای مصارف مجلسی استفاده کرد و یک ماهی مجلسی و لذیذ را پیش روی مهمانان قرار داد. اگر به خوردن ماهی، علاقه زیادی دارید؛ اما هنوز خوشمزه ترین روش پخت ماهی را نمی دانید، با ما همراه باشید تا راز و رمز پخت یک ماهی خوشمزه را به شما نشان دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانیم
Toggleماهی را از کدام طرف سرخ کنیم؟
یکی از رازهای مربوط به خوشمزگی ماهی این است که آن را درست و از سمت مناسب سرخ کنید. برای شروع، بهتر است قسمت گوشتدار ماهی را برای سرخ کردن انتخاب نمایید. بعد از اینکه این قسمت به خوبی سرخ شد، حالا ماهی را برگردانید و قسمت پوست آن را سرخ کنید. هیچگاه از قسمت پوست دار ماهی شروع نکنید چون پوست ماهی سریعا خودش را جمع می کند و اجازه نمی دهد تا گوشت ماهی به خوبی سرخ شود. پس لازم است این نکته مهم را در گوشه ای از ذهن ثبت کنید که یادتان نرود.
لازم ه ذکر است که مجله کورش درباره سرخ کردن ماهی اینگونه می گوید که:
بهتر است ماهی را ابتدا از قسمت گوشت آن سرخ کنید و بعد از پختن و سرخ شدن یک طرف، طرف با پوست آن را هم در تابه سرخ کنید. اگر ماهی را از قسمت پوست سرخ کنید پوست ماهی جمع میشود و گوشت آن خوب سرخ نمیشود
ماهی را چگونه سرخ کنیم؟
خوشمزه ترین روش پخت ماهی، محدود به استفاده از ادویه ها و طعم دهنده ها نیست، بلکه باید بدانید یک ماهی را چگونه سرخ کنید که خوشمزه تر شود. اگر اطلاعات کمی درباره طرز تهیه ماهی ساده در ماهیتابه دارید، باید بگوییم سرخ کردن ماهی با این روشی که خواهیم گفت، بسیار آسان است و یک نتیجه عالی را در بر دارد.
در ادامه بخوانید: طرز تهیه قلیه ماهی
برای این کار، نیاز به تهیه فیله ماهی دارید که چرب تر از دیگر نقاط آن است و به همین دلیل، گوشت ماهی حتی بعد از سرخ شدن، تغییری نکرده و همچنان حالت روغنی و مرطوب خود را حفظ خواهد کرد. ضمنا این ماهی، نیازمند روغن کمتری است و در نتیجه، نیاز به مصرف بالای روغن نخواهید داشت. شاید این ماهی، چرب به نظر برسد؛ اما حداقل مطمئن هستید که چربی موجود بخاطر روغن طبیعی ماهی است که اتفاقا برای قلب، بسیار مفید می باشد.
ماهیتابه به اضافه کمی روغن و کره
بعد از اینکه ماهی مورد نظر را تهیه کردید، حالا نیاز به یک ماهیتابه، اندکی روغن و مقداری کره خواهید داشت. دقت داشته باشید ماهی شما بهتر است ضخامت چندانی نداشته باشد و ضخامت بیشتر از ده سانت، قابل قبول نیست. حالا نیمی از کره و کمی روغن سرخ کردنی و یا روغن گیاهی را داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود. یک قطره آب سرد هم به روغن اضافه کنید. بعد از اینکه حرارت روغن افزایش پیدا کرد، ماهی آغشته به نمک و فلفل را داخل تابه قرار دهید و منتظر بمانید تا سرخ شود.
توجه داشته باشید داغ شدن روغن به این معنا نیست که باید از آن دود بلند شود؛ کمی حرارت داشته باشد، کافیست. شعله گاز را روی حالت متوسط بگذارید. ماهیتابه انتخابی شما باید دارای عمق کافی باشد.
همچنین پیش از سرخ کردن ماهی باید آن را به خوبی پاک کرده و خشک کنید. برای این کار می توانید از دستمال کاغذی های حوله ای و تمیز استفاده کنید. اگر خواستار یک ماهی سرخ شده همراه با بوی کم و گوشت نرم هستید، 30 دقیقه قبل از سرخ کردن آن، ماهی را در شیر خوابانده و سپس آن را خارج کنید.
قبل از اینکه به ادامه مطلب بپردازیم پیشنهاد می کنیم که در صورت تمایل به خرید ماهی شیر برای پخت و پز، از مقاله طرز تهیه ماهی شیر دیدن فرمائید.
نکاتی ساده که به سرخ شدن بهتر ماهی کمک می کنند
برای اینکه یک ماهی سرخ شده لذیذ و بی نقص داشته باشید، نیازمند توجه به برخی از نکات ساده و اجرای آنها خواهید بود. نکاتی که در زیر به آنها اشاره شده است:
به رنگ آن پس از سرخ شدن توجه کنید
برای سرخ کردن ماهی عجله نکنید و آن را زود از تابه خارج نکنید. اجازه دهید ماهی به خوبی سرخ شود و پوست آن به حالت قهوه ای یا طلایی درآید، سپس آن را از تابه بیرون بیاورید. ضمنا بافت ترد ماهی، نشان از سرخ شدن کامل آن دارد. گوشت ماهی کاملا سرخ شده را می توانید به راحتی از استخوان جدا کنید و نوش جان فرمایید.
از ماهی هایی با ظاهر مشابه برای سرخ کردن استفاده کنید
منظور این است که ماهی هایی با ضخامت یکسان را برای سرخ کردن انتخاب نمایید، همانطور که در مقاله انواع ماهی خوراکی گفتیم، چون این کار باعث می شود تا همه آنها به طور یکدست سرخ شوند و این موضوع می تواند به سرخ شدن کامل ماهی و خوشمزگی آن کمک کند.
برای سرخ کردن تعداد بالای ماهی ها آنها را از قبل در فر بگذارید
در صورتی که قصد دارید تعداد بالایی ماهی سرخ کنید، قبل از سرخ کردن، آنها را در فر با دمای 175 الی 200 درجه بگذارید تا ماهی ها گرم بمانند. سپس شروع به سرخ کردن نمایید.
فوت و فن های بیشتری که باید راجع به سرخ کردن ماهی بدانید
علاوه بر نکات گفته شده راجع به سرخ کردن ماهی، فوت و فن های مربوط به آن را نیز دراختیارتان قرار خواهیم داد. فوت و فن هایی که با خوشمزه ترین روش پخت ماهی در ارتباط بوده و در نهایت یک ماهی لذیذ همراه با طعمی به یاد ماندنی را آماده می سازند:
- برای اینکه یک ماهی سرخ شده و باب دل را بر سر میز غذا داشته باشید، نیازمند تهیه ماهی تازه و انتخاب آن برای سرخ کردن خواهید بود. ماهی تازه، طعم متفاوتی داشته و درصد خوشمزه تر شدن آن خیلی زیاد است. گوشت نرم و لطیف این ماهی به وضوح احساس می شود.
- به دلیل لزج بودن، خونابه های موجود در ماهی و بوی زهم آن، لازم است تا پیش از سرخ کردن ماهی، آن را به طور کامل و همراه با آب سرد شستشو دهید. اگر با آب گرم ماهی را بشویید، بوی زهم آن افزایش پیدا کرده و چندان خوشایند نخواهد بود. ضمنا ماهی شسته شده، تمیزتر است و بعد از سرخ کردن، طعم بهتری می دهد.
- خوشمزه ترین روش پخت ماهی، ماساژ دادن آن با نمک می باشد. نه تنها قسمت های بیرونی ماهی باید به خوبی با نمک آغشته شوند، بلکه داخل آن نیز باید با نمک ماساژ داده شود تا یک ماهی نمکی و خوشمزه داشته باشید. به مدت پنج تا ده دقیقه این کار را ادامه دهید. بعد از اینکه ماهی را با نمک ماساژ دادید، شروع به شستشوی آن با آب سرد کنید که نمک ها از روی سطح آن زدوده شوند.
- زمانی با خوشمزه ترین روش پخت ماهی روبرو خواهید بود که همه فوت و فن ها و دستورالعمل ها پیش از آماده شدن ماهی را رعایت کرده باشید. خشک کردن ماهی پس از آبگیری آن توسط آبکش، الزامیست و این کار به رفع رطوبت مازاد ماهی کمک می کند.
- اگر قصد دارید ماهی فریزری سرخ کنید، اول از همه نیاز به یخ زدایی آن خواهید داشت. سعی کنید از آب گرم برای این کار استفاده نکنید، چون به هیچ وجه روش مناسبی نیست. بعد از خارج کردن ماهی از فریزر، آن را داخل یک ظرف قرار داده و اجازه دهید یخ آن خود به خود و با دمای محیط آب شود. پس از اینکه یخ آن آب شد، حالا ماهی را مزه دار کرده و البته قبل از آن، ماهی را خوب خشک کنید.
- ادویه های معمول برای سرخ کردن ماهی عبارتند از: نمک و فلفل. برای اینکه ماهی خوشمزه تری داشته باشید، می توانید از سایر ادویه ها برای دستیابی به خوشمزه ترین روش پخت ماهی کمک بگیرید. ادویه هایی مثل: پودر پاپریکا، فلفل قرمز، پودر تخم شنبلیله، پودر سیر، پودر کاری، سماق، زنجبیل، زعفران، گرد لیمو و غیره.
- خوشمزه ترین روش پخت ماهی با مدت زمان نگهداری آن در یخچال، مرتبط می باشد. بنابراین برای اینکه یک ماهی لذیذ داشته باشید، پس از طعم دار کردن، آن را داخل یخچال و به مدت 3 ساعت قرار دهید و روی ماهی را با فویل یا پلاستیک بپوشانید. بیشتر از 3 ساعت نگذارید ماهی داخل یخچال بماند، چون احتمال نرم شدن، له شدگی و خرد شدن آن وجود دارد.
- میزان روغن انتخابی برای سرخ کردن ماهی نباید آنقدر کم و نه آنقدر زیاد باشد که باعث سوختگی یا پرچرب شدن ماهی شود. همینکه نیمی از عرض ماهی در روغن قرار بگیرد، کافی است.
- خوشمزه ترین روش پخت ماهی یا سرخ کردن آن این است که ظروف نچسب و ایده آل را انتخاب کنید. ظروفی مثل ماهیتابه های گرانیتی، تفلون و گریل. اگر از ماهیتابه روحی برای سرخ کردن ماهی استفاده می کنید، حواستان باشد که ماهی به آن نچسبد.
- بهتر است هنگام سرخ کردن ماهی، درب ماهیتابه را تا نصفه بر روی آن بگذارید؛ چون اگر کاملا درب تابه را ببندید، قطرات ناشی از بخار آب به ماهی نفوذ کرده و آن را نرم می کنند. ضمنا این کار ممکن است به خرد شدن ماهی و عدم موفقیت در زیر و رو کردن آن ختم شود.
سوالات متداول
بهترین روش سرخ کردن ماهی کدام است؟
براس سرخ کردن ماهی، نیاز به تهیه فیله ماهی دارید که چرب تر از دیگر نقاط آن است و به همین دلیل، گوشت ماهی حتی بعد از سرخ شدن، تغییری نکرده و همچنان حالت روغنی و مرطوب خود را حفظ خواهد کرد.
بهترین ماهی برای سرخ کردن کدام است؟
ماهی های زیادی برای سرخ کردن پیشنهاد می شود. ماهی شیر، ماهی حمام و ماهی سرخو فقط چند تا از این ماهی ها می باشند.