خواص ماهی شیر

خواص ماهی شیر

ماهی شیر یکی از پرطرفدارترین ماهی ها بین ماهی جنوب است که در زیرمجموعه انواع ماهی تن قرار می‌گیرد. این ماهی، فواید بسیاری برای بدن دارد و مصرف آن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود. ما در این مقاله تصمیم داریم تا از خواص ماهی شیر برای شما بگوییم؛ چون این خواص می‌توانند سلامتی قلب و عروق شما را تضمین کنند. به شما اطمینان می‌دهیم که بعد از خواندن این مطلب، تمایل شما برای اضافه‌کردن ماهی شیر به رژیم غذایی‌تان افزایش می‌یابد. پس همراه ما باشید.

خواص ماهی شیر

آنچه باید درباره درباره خواص ماهی شیر بدانید

شیر ماهی که به آن ماهی شیر هم می‌گویند، یکی از محبوب‌ترین و لذیذترین انواع ماهی‌ جنوب است که در آب‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری زندگی می‌کند و پرورش می‌یابد. این ماهی در سواحل جنوب ایران، به‌ویژه در خلیج فارس و دریای عمان، به‌وفور یافت می‌شود و از نظر غذایی و اقتصادی، اهمیت بسیاری برای مردم جنوب کشورمان دارد.

شیر ماهی اندازه نسبتاً بزرگی دارد و کشیده و استوانه‌ای‌شکل است. رنگ بدن این ماهی به‌طورکلی نقره‌ای-خاکستری است و بدون فلس به نظر می‌رسد. گوشت این ماهی سفید و بسیار لطیف است و چون تیغ ندارد، بسیار محبوب است. طعم گوشت شیر ماهی ملایم و خوشمزه است و در آشپزی می‌توان آن را با روش‌های مختلف (سرخ‌کردن، کبابی و آبپز) طبخ کرد.

در ادامه بخوانید: طرز تهیه ماهی شیر

اهمیت ماهی شیر در رژیم غذایی

ژان بریلات به‌عنوان کسی که در شناخت مزه‌ها تخصص دارد، می‌گوید:

ماهی در دست یک آشپز ماهر می‌تواند به منبعی تمام نشدنی از مزه‌های لذیذ تبدیل شود

اضافه‌کردن انواع ماهی به رژیم غذایی، موضوعی است که هم توسط متخصصان سلامت و هم کسانی که آشپز حرفه‌ای هستند و به‌خوبی طعم‌ها را می‌شناسند، توصیه می‌شود.

افرادی که رژیم غذایی دریایی می‌گیرند، نیمه‌گیاهخوار محسوب می‌شوند؛ چون این افراد به‌جز ماهی، هیچ گوشت دیگری مصرف نمی‌کنند و تمام انرژی و سلامتی خود را مدیون خواص ماهی‌ها هستند.

دراین‌بین، اگر نگاهی به تغذیه مردم جنوب ایران بیندازید، خواهید دید که آن‌ها تا چه اندازه از خواص ماهی شیر بهره‌ می‌برند و بدون آن، انگار که سفره‌شان کامل نمی‌شود.

ارزش غذایی ماهی شیر چقدر است؟

خواص ماهی شیر بسیار زیاد است. در این ماهی، می‌توان مقدار زیادی فسفر و انواع ویتامین‌ها را یافت. در ادامه ارزش غذایی شیر ماهی را به‌طور کامل تشریح کرده‌ایم:

  • پروتئین: ماهی شیر خواص بسیاری دارد که یکی از دلایل آن، وجود پروتئین است. با خوردن مداوم این ماهی، دیگر نباید نگران رشد و ترمیم بافت‌ها و عضلات بدن خود باشید.
  • فسفر: یکی از عناصر ضروری بدن، فسفر است که نقش حیاتی در سلامتی ایفا می‌کند. این ماده برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، تولید انرژی و تنظیم عملکرد عضلات و اعصاب بسیار اهمیت دارد.
  • آهن: ماهی شیر حاوی آهن نیز است، البته مقدار آن به‌اندازه برخی از منابع غنی‌تر آهن مثل گوشت قرمز یا حبوبات نیست؛ بااین‌حال متخصصان تغذیه، مصرف این ماهی را به‌دلیل وجود آهن توصیه می‌کنند.
  • اسیدهای چرب امگا 3: این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که این موضوع به کاهش التهابات بدن، بهبود سلامت قلب و تقویت مغز کمک می‌کند. بسیاری از خواص ماهی شیر به این اسیدهای چرب و امگا 3 وابسته است.
  • ید: مانند سایر ماهی‌های دریایی، ماهی شیر نیز یکی از منابع خوب ید شناخته می‌شود. ید یک ماده معدنی اساسی و ضروری است که بدن برای تولید هورمون‌های تیروئید به آن نیاز دارد. این هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم متابولیسم، رشد و توسعه بدن ایفا می‌کنند.
  • کلسیم: قبول داریم که مقدار کلسیم ماهی شیر نسبت به لبنیات یا سبزیجات برگ‌دار کمتر است؛ اما باید متذکر شد که ماهی شیر همچنان می‌تواند به‌عنوان یک منبع قابل‌توجه کلسیم، به‌ویژه برای افرادی که رژیم غذایی متنوعی دارند، مصرف شود.
  • ویتامین‌های گروه ب: ویتامین‌های گروه ب برای تولید انرژی، سلامت سیستم عصبی، تولید سلول‌های خونی و حفظ عملکرد مغز بسیار ضروری هستند. خبر خوب این است که در ماهی شیر این ویتامین یافت می‌شود.

بررسی کامل خواص ماهی شیر

ماهی شیر به‌دلیل اینکه سرشار از پروتئین، فسفر و اسیدهای آمینه است، خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • کاهش وزن و تناسب اندام؛
  • کاهش فشارخون؛
  • بهبود افسردگی و خلق‌وخو؛
  • استحکام استخوان‌ها؛
  • سلامت کبد؛
  • تقویت سیستم ایمنی؛
  • انعقاد خون؛
  • تقویت حافظه؛
  • سلامتی قلب؛
  • سلامت پوست و مو.

کاهش وزن و تناسب اندام

اگر برای کاهش وزن و تناسب اندام به دکتر تغذیه مراجعه کنید، حتماً به شما می‌گوید که چربی‌های مفید مصرف کنید و مقدار پروتئین را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. ماهی شیر یک ماده غذایی مفید است که شما را به هر دوی این اهداف می‌رساند؛ چون:

  • کم‌کالری است و چربی‌های مفید دارد: ماهی شیر در مقایسه با انواع گوشت قرمز، کالری کمتری دارد. این ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که به‌جای چربی‌های اشباع مضر، چربی‌های مفید بدن را تامین می‌کند. چربی‌های امگا 3 به کاهش التهابات بدن کمک می‌کنند و سوخت‌وساز چربی را در بدن افزایش می‌دهند.
  • یک منبع پروتئین باکیفیت است: پروتئین به حفظ و ساخت توده عضلانی کمک می‌کند. فراموش نکنید که عضلات بیشتر به‌معنای مصرف کالری بیشتر حتی در حالت استراحت است. مصرف پروتئین به افزایش سیری کمک می‌کند؛ این یعنی از خواص ماهی شیر می‌توان به کاهش احتمال پرخوری نیز اشاره کرد.

کاهش فشارخون

به نیرویی که خون بر شریان‌ها وارد می‌کند، فشارخون گفته می‌شود. در واقع این فشار ناشی از پمپاژ قلب و جریان خون در رگ‌ها است. کسانی که ماهی شیر را در رژیم غذایی خود دارند، کمتر دچار بیماری رایج و خطرناک فشارخون می‌شوند؛ چون همان‌طور که گفتیم، مهم‌ترین ترکیبات ماهی شیر، امگا 3 و پروتئین است که هر دوی این‌ها برای مقابله با عارضه فشارخون مناسب هستند.

بهبود افسردگی و خلق‌وخو

تحقیقات ثابت کرده که بسیاری از مشکلات روحی و روانی انسان با یک تغذیه خوب و سالم برطرف می‌شود. ماهی شیر با ترکیباتی که دارد، می‌تواند به بهبود بیماری‌هایی که در جدول پایین آورده‌ایم، کمک کند:

نام بیماری یا عارضهتوضیحات
اختلالات خلقیکسانی که احساس ناراحتی و ناامیدی دارند، به اختلالات خلقی دچار هستند. مصرف مداوم ماهی شیر می‌تواند به بهبود خلق‌وخو کمک کند.
افسردگیاز مهم‌ترین خواص ماهی شیر، می‌توان به درمان افسردگی اشاره کرد. این ماهی سرشار از امگا 3 است. این ماده هورمون‌های استرس را تنظیم می‌کند و اثرات داروهای ضدافسردگی را در مغز ایجاد می‌کند.
مشکلات عصبیامگا 3 اثر مثبتی بر عملکرد مغز دارد؛ به‌همین‌دلیل کسانی که اختلالات خلقی دارند و خیلی سریع عصبانی می‌شوند، با مصرف مداوم ماهی شیر می‌توانند بر مشکلات عصبی خود غلبه کنند.
بی‌خوابیویتامین‌های گروه ب که در ماهی شیر وجود دارند، به درمان بی‌خوابی کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها همچنین تاثیر مهمی در کاهش بی‌حالی دارند.

 

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 لیست علاقه‌مندی‌ها
0 مورد سبد خرید
حساب من